Open Procurement Albania

Mbikqyrja e punimeve gjate zbatimit te kontratave te puneve, parashikuar ne investimet e OST sh.a. pėr vitin 2019

A Red Flag is a fact, event, or set of circumstances, or other information that may indicate a potential legal compliance concern for illegal or unethical business conduct, particularly with regard to corrupt practices and non-compliance with anti-corruption laws.

 • Disqualification of all competitive operators except the winner
 • Disqualification of all competitive operators except the winner

Procuring Authority / Buyer Operatori i Sistemit te Transmetimit OST
Procuring Authority / Buyer
Tender object Mbikqyrja e punimeve gjate zbatimit te kontratave te puneve, parashikuar ne investimet e OST sh.a. pėr vitin 2019
Reference No. REF-21114-05-08-2019
Estimated / Ceiling Value ALL without VAT 13 000 000,00
Type of Contract Public Service Contract
Procurement Method Open Procedure
Stage Procedure Announced the Winner
Tender Publication Date 09-05-2019
Last date of Submitted Documents 03-06-2019
Tender Held Date 03-06-2019
No. of Bidders 3
Bidders ARCHNET 360
6D – PLAN” sh.p.k. & “INFRA – PLAN
NET Group & ILLYRIAN CONSULTING ENGINEERS
Successful Bidder /Supplier / Provider
 • NET Group - ILLYRIAN CONSULTING ENGINEERS
 • The winning bid ALL without vat 11 200 000,00
  Bidder Announcement date 24-07-2019
  Award and Contract Amount ALL with VAT
  Contract date
  Planned Milestones of Contract / Start and End Date 24 muaj
  Renewal Contract Additional Value (ALL with VAT)
  Appeals Ka pasur ankesa.
  Ka marre pėrgjigje ne datė 09.07.2019.
  Janė s’kualifikuar ofertuesit e mėposhtėm:

  1. “ARCHNET 360” sh.p.k.:
  • Nuk ka paraqitur asnjė dokument tė vlefshėm pėrfshirė ketu dhe ofertėn ekonomike.

  2. “6D – PLAN” sh.p.k. & “INFRA – PLAN” sh.p.k.:
  • Kontrata per bashkimin e perkohshem te Operatorve ekonomik, nenshkruar me date 30.05.2019 midis operatoreve ekonomike “INFRA – PLAN” sh.p.k dhe “6D – PLAN” sh.p.k eshte ne kundershtim me piken 2 te nenit 74 “Bashkimi i operatorėve ekonomikė” te VKM-se Nr. 914, datė 29.12.2014 “Pėr miratimin e rregullave tė Prokurimit Publik, e ndryshuar”, ku citojme: “Para dorėzimit tė ofertės, bashkimi duhet tė krijohet zyrtarisht, me njė marrėveshje tė noterizuar, ku tė pėrcaktohen pėrfaqėsuesi i grupit, pėrqindja e pjesėmarrjes sė punės/shėrbimit/furnizimit dhe elementet konkrete, qė do tė kryejė secili nga anėtarėt e kėtij bashkimi,…”, sepse ne nenin 4 te kesaj kontrate bashkepunimi eshte percaktuar vetem perqindja e pjesmarrjes pa percaktuar sherbimin qe do te kryeje konkretisht secili OE ne kete bashkim.
  • Nuk ka permbushur piken 3.2.1, “Kapaciteti ekonomik dhe financiar” te kritereve te vecanta te kualifikimit, citojme: “Ne permbushje te kapacitetit ekonomik dhe financiar operatori ekonomik ofertues duhet te kete realizuar xhiroja mesatare vjetore, gjatė tre viteve tė fundit, nga data e hapjes se tenderit,…” sepse te dy operatoret ekonomik pjese e ketij bashkimi nuk kane paraqitur vertetim per xhiron e vitit 2019.
  • Nuk ka permbushur piken 1/b, te kritereve te vecanta te kualifikimit, ne lidhje me Deklaratėn pėr paraqitje oferte tė pavarur, sipas Shtojcės 1/1 sepse nuk eshte plotesuar nga secili operator ekonomik veē e veē.
  Cancellation reason
  Additions
  Transaction / Actual Spending
 • Monitor Transactions / Actual Spendings for this Contractor
 • Public Announcement Bulletin
  Njoftimi i Kontrates.doc
  DST_Mbikqyrja_Punimeve_19.docx
  13. Njoftim fituesi.doc
  DST_Mbikqyrja_Punimeve_19.docx
  shtojca 2.doc
  shtojca_mbi_informacionin_administrativ (2).doc
  14. Formulari i njoftimit te kontrates se nenshkruar.doc
  shtojca_mbi_informacionin_administrativ (2).doc
  shtojca 2.doc
  DST_Mbikqyrja_Punimeve_19.docx

  SUPPORTERS
  USAID

  Privacy Policy

  Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data