Open Procurement Albania

Sistemi i kanalizimeve te ujerave te ndotura te zones turistike hamallaj, faza I " Njesia Administrative Sukth Bashkia Durres

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit

Institucioni Prokurues Sh.A Ujesjelles Kanalizime Durres
Autoritet Prokurues Qeverisja Vendore Durrës
Objekti i Tenderit Sistemi i kanalizimeve te ujerave te ndotura te zones turistike hamallaj, faza I " Njesia Administrative Sukth Bashkia Durres
Nr. Reference REF-23769-05-27-2019
Vlera / Fondi Limit 82 111 600,45
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit 28-05-2019
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 27-06-2019
Data e mbajtjes se tenderit 27-06-2019
Nr. i Operatoreve Konkurues 5
Operatore Konkurues B-93 SHPK & SHENDELLI SHPK & METEO SHPK
FUSHA SHPK
LALA SHPK & Arifaj SHPK
2T SHPK
BE-IS SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • 2 T SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 79915686.35
  Data e shpalljes se fituesit 15-08-2019
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH 95898823.62
  Data e lidhjes se kontrates 13-09-2019
  Kohezgjatja e kontrates 12 muaj
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Ka pasur ankesa.
  Gjatë afatit ligjor prej 7 ditësh për pritjen e ankesave pati ankese nga Bashkimi i operatoreve “LALA” dhe “ARIFAJ” me date 22/07/2019, me date 29/07/2019 u be shqyrtim i ankeses, e cila nuk u mor parasysh nga Grupi i shqyrtimit te ankeses dhe ju dergua me poste operatorit, i cili mori dijeni sipas dates se vendosur ne lajmerim marrje me date 31/07/2019.
  Gjate afatit 10 ditor per ankese ne KPP nuk pati ankesa.
  Jane skualifikuar operatoret ekonomik si me poshte:

  1. Bashkimi i Operatoreve ekonomik “B-93”, “SHENDELLI” dhe “METEO” nuk permbush :
  • Kriteret e vecanta te kualifikimit/ pasi: oferta ekonomike nuk ka të përfshirë fondin rezervë prej 3%, kjo në kundërshtim me fletën përmbledhëse të preventivit të ngarkuar në DST:
  • Kapacitetin Teknik pika 4/ pasi; Operatori B-93 nuk përmbush numrin e punonjësve me kohë të plotë, pasi nga 76 që duhet sipas % së bashkëpunimit ka deklaruar mesatarish rreth 46 punonjës.
  Operatori Shëndëlli nuk përmbush numrin e punonjësve me kohë të plotë, pasi nga 65 që duhet sipas % së bashkëpunimit ka deklaruar mesatarisht rreth 47 punonjës.
  • Kapacitetin Teknik pika 4.1 dhe 4.2/ pasi;
  Operatori Meteo: drejtuesja teknike nuk përmbush min 10 vite punë dhe ing.Hidroteknik nuk e ka të deklaruar në Listëpagesat e shoqërisë për 6-muaj.
  Operatori Shendelli: punonjësin Ing.Mjedisi nuk e ka të deklaruar nuk e ka të deklaruar në Listëpagesat e shoqërisë për 6-muaj.
  Bashkimi i Operatorëve ekonomik nuk ka staf të kompanisë: 2 Ing. Ndërtimi, 1 Ing.Topograf, që nuk janë drejtues teknik.
  • Kapacitetin Teknik pika 4.4/ pasi;
  Bashkimi i Operatorëve ekonomik nuk ka staf specialiste të kualifikuar: 2 teknik mekanik, 2 elektromekanik, 2 buldozerist
  Bashkimi i Operatorëve ekonomik stafin me specialistë të kualifikuar, nuk e ka të deklaruar në listëpagesë sipas periudhës së kërkuar.
  • Kapacitetin Teknik pika 6/ pasi: bashkimi i operatoreve ekonomik nuk ka paraqitur makineritë dhe pajisjet: mjet kulle, pajisje Well Point, makineri për nxjerrje kollonash, cekic vibrues, palankola. Pajisja sonde shpimi nuk permbush kriteret teknike te kerkuara dhe nuk ka foto.
  Kontrata e furnizmit Beton Vlore dhe Lushaku me B-93, nuk jane tw deklaruara ne shtojce sipas nr. te kontratave. Impianti i betonit me vendodhje në Vlorë dhe Lushje, distancë teknikisht e papranueshme nga objekti.
  Sipas % të zërave të punimeve që BO ka marrë përsipër të kryejë, kontrata e furnizimit me beton duhet të ishte me operatorin Shëndëlli, dhe jo me B-93.

  2. Operatori ekonomik “FUSHA” është skualifikuar për arsye se nuk permbush :
  • Kapacitetin Teknik pika 2/ pasi; nuk përmbush kategorinë NP.6-B të lincensimit.
  • Kapacitetin Teknik pika 4.4/ pasi; ka paraqitur 2 mekanik, nga 4 të kerkuar.
  • Kapacitetin Teknik pika 6/ pasi: nuk ka paraqitur pajisje Ëell point sipas specifikimeve të kërkuara por një pompë uji shumë stadesh. Nuk ka paraqitur palankola.

  3. Bashkimi i Operatoreve ekonomik “LALA” dhe “ARIFAJ” është skualifikuar për arsye se nuk permbush:
  • Kapacitetin Teknik pika 1/ pasi; OE Afifaj nuk ka pune të ngjashme sipas objektit të prokurimit.
  • Kapacitetin Teknik pika 2/ pasi; bashkimi i OE nuk përmbush kategorinë NP.6-B të lincensimit.
  • Kapacitetin Teknik pika 3/ pasi; OE Arifaj nuk ka paraqitur cerifikate ISO SA8000:2014.
  • Kapacitetin Teknik pika 4/ pasi;
  Operatori Lala nuk përmbush numrin e punonjësve me kohë të plotë, pasi nga 51 që duhet sipas % së bashkëpunimit ka deklaruar mesatarish rreth 49 punonjës.
  • Kapacitetin Teknik pika 4.1 dhe 4.2/ pasi;
  Operatori Arifaj: drejtuesja teknike nuk përmbush min 10 vite punë.
  Bashkimi i Operatorëve ekonomik nuk ka staf të kompanisë: 2 Ing. Ndërtimi, 1 Ing.Topograf, që nuk janë drejtues teknik
  • Kapacitetin Teknik pika 4.4/ pasi;
  Bashkimi i Operatorëve ekonomik nuk ka staf specialiste të kualifikuar: 2 teknik mekanik, 1 punetor izolimi. Kane paraqitur: 2 mekanik, nga 4 të kerkuar; 1 elektromekani nga 2 te kerkuar;
  Bashkimi i Operatorëve ekonomik stafin me specialistë të kualifikuar, nuk e ka të deklaruar në listëpagesë sipas periudhës së kërkuar.
  • Kapacitetin Teknik pika 6/ pasi: bashkimi i operatoreve ekonomik nuk ka paraqitur makineritë dhe pajisjet: nivelues betoni helicopter, rule gome hekur 5 ton, mjet kulle, vinc karrel, pajisje Well Point, makineri për nxjerrje kollonash, cekic vibrues, palankola.

  4. Operatori ekonomik “BE-IS” është skualifikuar për arsye se nuk permbush:
  • Kapacitetin Teknik pika 4/ pasi; nuk përmbush numrin e punonjësve me kohë të plotë.
  • Kapacitetin Teknik pika 4.1 dhe 4.2/ pasi; drejtuesja teknike është inxhiniere mjedisi dhe jo hidroteknik/ndertimi. Nuk ka staf të kompanisë: 1 Ing.Topograf, që nuk është drejtues teknik.
  • Kapacitetin Teknik pika 4.4/ pasi; nuk ka staf specialiste të kualifikuar: 2 teknik mekanik, 2 buldozerist. Ka paraqitur: 1 mekanik, nga 4 të kerkuar; 2 murator nga 4 te kerkuar.
  • Kapacitetin Teknik pika 6/ pasi: nuk ka paraqitur eskavator me goma, eskavator kap 30-40, eskavator me krahe te gjatë, minifadrome, rimorkiator, kamoncina, nivelues betoni, impiant Betoni, mjet kulle, pajisje Well Point, makineri për nxjerrje kollonash, cekic vibrues, palankola. Sonda e paraqitur nuk permbush specifimet e kerkuara. Pajisjet e paraqitura depozite uji, pompe uji dhe gjeneratore, nuk i ka te deklaruar në shtojcen e makinerive.
  • Kapacitetin Teknik pika 7, 8, pasi: nuk ka paraqitur kontate furnizimi per materilet, analiza për zërat kryesore në ofertë.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per kete Kontraktor
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit
  Dokumentat Standarde te Tenderit
  Specifikim Teknik
  Relacion Konstruktiv
  Preventiv
  Shpallja e Fituesit
  Lidhja e Kontrates Nr.38 - Dt.23-09-2019

  MBESHTETES
  USAID

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data