Open Procurement Albania

Loti III – Rikonstruksion rruge Unaza Lumalas - Melēan – Porodinė, Bashkia Korēė

A Red Flag is a fact, event, or set of circumstances, or other information that may indicate a potential legal compliance concern for illegal or unethical business conduct, particularly with regard to corrupt practices and non-compliance with anti-corruption laws.

 • Disqualification of all competitive operators except the winner. Condition : The winner was not the lowest bidder.
 • Disqualification of all competitive operators except the winner. Condition : The winner was not the lowest bidder.

District Korce
Loan No
Source of Loan/Financed by:
Loan Amount by Currency
Project Title
Description of the Project
Tender object Loti III – Rikonstruksion rruge Unaza Lumalas - Melēan – Porodinė, Bashkia Korēė
Reference No. REF-38101-10-03-2019
CPV Code
45000000-7 - Punė ndėrtimi,
Estimated / Ceiling Value ALL without VAT 62,644,466
Type of Contract
Procurement Method Open Procedure
Stage Procedure Announced the Winner
Tender Announcement Date 04-10-2019
Opening Date for Submission of Bids 11-11-2019
Closing Date for Submission of Bids 11-11-2019
Sector
No. of Bidders 26
Bidders Grand Konstruksion sh.p.k & 6 D- Plan & Fled sh.p.k
Nika sh.p.k & MANE/S sh.p.k & Borshi sh.p.k
S.M.O. Union sh.p.k & Xhengo sh.p.k
ALMO KONSTRUKSION sh.p.k
Ndregjoni sh.p.k & Kupa sh.p.k & Liqeni i VII sh.p.k
Glavenica sh.p.k & Bahas sh.p.k & Niem sh.p.k
Vėllezėrit Hysa sh.p.k
Desaret Company sh.p.k
Blerimi sh.p.k & Meteo sh.p.k
Sireta 2F sh.p.k & Euro - Alb sh.p.k
Albavia sh.p.k & Favina sh.p.k
B - 93 II sh.p.k & B - 93 sh.p.k & Rafin Company sh.p.k
Leon Konstruksion sh.p.k & Vashtemia sh.p.k
Company Riviera 2008 sh.p.k
BE-IS sh.p.k
Infinit sh.p.k & K.Turja sh.p.k
Ndėrtimi sh.p.k & Colombo sh.p.k
RSM sh.p.k & Simaku sh.p.k & BE-IS sh.p.k
Alb Building sh.p.k
Kacdedja sh.p.k
Pepa Group sh.p.k
REJ sh.p.k
Shansi Invest sh.p.k & Lala sh.p.k & Jody Company sh.p.k
Hastoēi sh.p.k
Pe-Vla-ku sh.p.k
Rroku sh.p.k
Successful Bidder /Supplier / Provider
 • ALMO KONSTRUKSION
 • The winning bid ALL without vat 37,927,170
  Bidder Announcement date 31-01-2020
  Contract date
  Contract Value including VAT
  Contract Milestones Due Dates 6 muaj
  Appeals Ka pasur ankesa.
  -Ankesė BOE “Grand Konstruksion M” sh.p.k, & “6d-Plan” sh.p.k & “Fled” sh.p.k mė datė 06.12.2019, protokolluar nga FSHZH me nr.1800 Prot., datė 10.12.2019, ėshtė kthyer pėrgjigje nga autoritetit me shkresė nr.1800/1, datė 16.12.2019.
  -Ankesė BOE “Nika” sh.p.k & ”Mane/S” sh.p.k & “Borshi” sh.p.k datė 06.12.2019, protokolluar nga FSHZH me nr 1808 prot, datė 10.12.2019, ėshtė kthyer pėrgjigje nga autoritetit me shkresė nr.1808/1, datė 16.12.2019.
  -Komisioni i Prokurimit Publik me vendim nr.44/2020, datė 28.01.2020, ka vendosur mospranimin e ankimit tė BOE “Nika” sh.p.k & ”Mane/S” sh.p.k & “Borshi” sh.p.k.

  Janė s‘kualifikuar ofertuesit e mėposhtėm

  1. Bashkimi i operatorėve: ‘Grand Konstruksion” sh.p.k & “6 D- Plan” sh.p.k & “Fled”:
  • Nuk plotėson kriterin 2.3.4 tek kriteret e veēanta te kualifikimit nė tė cilin thuhet: “Operatorėt ekonomike duhet te disponojne licencat e nevojshme ... bazuar ne formatin e miratuar me VKM Nr. 42 date 16.01.2008...”. Operatori ekonomik “Grand Konstruksion” sh.p.k ka nė licencen e tij kategorinė NP-4A, nuk plotėson kriterin 2.3.3 Pika c, pasi nuk ka paraqitur mjekun.
  • Operatori “6D-Plan sh.p.k, nuk ploteson kriterin 2.3.1 “Kapaciteti Teknik” pasi punimet e paraqitura nuk permbush vlerėn nė raport me pėrqindjen e pjesėmarrjes.
  • Operatorin ekonomik “Desaret Company” sh.p.k, nuk ploteson kriterin 2.3.2 “Operatori Ekonomik duhet tė ketė nje punėsim mesatar i tė paktėn 140 punonjės....”, pasi ne listepagesat e paraqitura rezulton qė ka mesatarisht 95 punonjės, nuk plotėson kriterin 2.3.1 “Kapaciteti Teknik” pėrvojė tė suksesshme nė realizimin e kontratės”, pasi nuk pėrmbush vlerėn pėr punė tė ngjashme.

  2. Bashkimi i operatorėve: “Nika” sh.p.k & “Mane/S“ sh.p.k & “Borshi“ sh.p.k:
  • Nuk plotėson kriterin 2.3.1 “Kapaciteti Teknik” pasi punimet e paraqitura nga operatori ekonomik “Borshi” sh.p.k, nuk mund tė konsiderohen si punime tė ngjashme. Kontratat e paraqitura janė kontrata shėrbimi tė pastrimit tė qytetit Shkodėr.

  3. Bashkimi i operatorėve S.M.O. Union” sh.p.k & “Xhengo” sh.p.k:
  • Nuk plotėson kriterin 2.3.3 Pika a tek kriteret teknike, nuk ploteson kriterin 2.3.5 “Numri dhe lloji i makinerive, paisjeve ne pronesi/qira, pasi i mungon autobitumatrice, autoboti ujit dhe nje rrul 18 ton.

  4. Bashkimi i operatorėve “B - 93 II“ sh.p.k & “B-93“ sh.p.k & “Rafin Company“ sh.p.k:
  • Nuk pėrmbush kriteret e vecanta per kualifikimi pasi, “Rafin Company” sh.p.k, nuk plotėson kriterin 2.3.1 “Kapaciteti Teknik” pasi punimet e paraqitura nuk mund tė konsiderohen si punime tė ngjashme.

  5. Bashkimi i Operatoreve “ Shansi Invest” sh.p.k & “Lala” sh.p.k & “Jody Company” sh.p.k:
  • Nuk pėrmbush kriteret e vecanta pėr kualifikim kriterin 2.3.1, pasi punimet e paraqitura nga “Shansi Invest” sh.p.k dhe “Lala” sh.p.k, nuk mund tė konsiderohen si punime tė ngjashme. Kėta operatorė kanė paraqitur si punime tė ngjashėm njė nėnkontratė pėr rehabilitimin e rrjetit te ujėsjellesit tė Sarandės.

  6. Bashkimi i Operatoreve “Ndėrtimi” sh.p.k, & “Colombo“ sh.p.k:
  • Nuk plotėson kriterin 2.3.1 “Kapaciteti Teknik” pasi punimet e paraqitura nga operatori ekonomik “Colombo sh.p.k”, nuk mund tė konsiderohen si punime tė ngjashme. Kontratat e paraqitura jane kontrata pėr ndėrtime tė kanalave ujitėse dhe pėr ujėsjellėsa.

  7. Bashkimi i operatorėve “Albavia“ sh.p.k, & “Favina“ sh.p.k:
  • Nuk plotėson kriterin 2.3.4 tek kriteret e veēanta tė kualifikimit nė tė cilin thuhet: “Operatoret ekonomike duhet te disponojne licensat e nevojshme per zbatimin e kontrates...bazuar ne formatin e miratuar me Vendim te Keshillit te Ministrave Nr. 42 date 16.01.2008.” Operatori ekonomik “Favina” sh.p.k, nuk ka nė licencė kategorinė NP-4C.

  8. Operatori “Rroku” sh.p.k:
  • Nuk ka dorėzuar ofertė.

  Cancellation reason
  Notes Pėr ketė procedurė prokurimi ėshtė shtyrė nje herė afati pėr dorėzimin e dokumentave, referim sipas shtojcave.
  Afati fillestar ka qėnė nė datėn 04.11.2018 .
  Transaction / Actual Spending
  Relevant published Bulletin
  Tender Announcement
  Technical Specifications
  Decision of the Public Procurement Commission (PPC)
  Technical Report
  Constructive Report
  Bill of Quantities
  Announcement of Winner
  Announcement of Contract Signing
  Projekt Zbatimi

  Shtojca 1.

  Privacy Policy

  Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data