Open Procurement Albania

Loti 4 – me objekt: "Shërbim Dezinsektimi në zonat bregdetare dhe urbane, Qarku Durrës"

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Autoriteti Prokurues ka skualifikuar te gjithe operatoret pjesemarres ne gare me oferte me te ulet se oferta fituese

Autoritet Prokurues Agjencia Shtetërore e Prokurimeve të Përqëndruara
Institucion Kontraktues Agjencia Shtetërore e Prokurimeve të Përqëndruara
Objekti i Tenderit Loti 4 – me objekt: "Shërbim Dezinsektimi në zonat bregdetare dhe urbane, Qarku Durrës"
Nr. Reference REF-66559-04-19-2023
Vlera / Fondi Limit 15 479 671,00
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike (Marrëveshje Kuadër)
Lloji i Procedures E hapur, mbi kufirin e lartë monetar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 20-04-2023
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 22-05-2023
Data e mbajtjes se tenderit 22-05-2023
Nr. i Operatoreve Konkurues 5
Operatore Konkurues 1. “FLORFARMA” SHPK
2. “RSM COMPANY” SHPK
3. BOE “EGIAN MED” SHPK dhe “Vlera” SHPK
4. BOE “AFA GRUP” SHPK dhe DU&KO SHPK
5. “NRG” SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • “NRG” SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 14 640 768,00
  Data e shpalljes se fituesit 29-09-2023
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates Duke filluar nga data e lidhjes së kontratës/kontratave me përfundim deri në plotësimin e nevojave të autoritetit kontraktor sipas marrëveshjes kuadër.
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Ka pasur ankesa nga operatori ekonomik NRG shpk, me objekt modifikim i dokumentave te tenderit.
  Jane skualifikuar operatoret ekonomike te meposhtem:
  1. BOE AFA GRUP SHPK dhe DU&KO SHPK, per arsye:
  -Nuk ploteson kushtet ne zbatim te nenit 88 pika 1 te VKM Nr.285 date 19.05.202.
  -Nuk ploteson kerkesat sipas Pikes 4 Seksioni 2.1, pasi nuk paraqiti asnje dokument ne lidhje me skedat teknike MDS specifikimet teknike per produktet biocide dhe jo biocide. Per kete pike eshte paraqitur e nje produkti e cila nuk perben ne asnje rast dokumentet ligjore te kerkuar ne DST

  2. BOE EGIAN MED SHPK dhe Vlera SHPK, per arsye:
  - Nuk ploteson kerkesat sipas Pikes 1 Seksioni 2.1 “Kapaciteti profesional i operatoreve ekonomik” te Kritereve te Perzgjedhjes/Kualifikimit sipas shtojces 1 dt.01.06.2023, pasi operatori VLERA sh.p.k pajisut me NIPT nga organet tatimore ne Kosove me nr. 81OI98772 nuk ka paraqitur Licencen per kategorine II.8.B.
  - Ne zerat e vlerave te deklarauara ne tabelen e ndarjes se puneve, shifrat e deklarauara nga perfitimi i ndarjes se puneve sipas zerave jane te ndryshme nga ajo e deklaruar nga kontrata e bashkepunimit, pasi rezulton se VLERA sh.p.k do te kryje 27 perqind te ofertes dhe EGIAN MED sh.p.k te 73 perqind te ofertes.

  3. FLORFARMA SHPK, per arsye:
  -Nuk ploteson Kerkesat mbi specifikimet teknike te produketeve
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime Më datë 10.07.2023 pranë Komisionit të Prokurimit Publik, është administruar ankimi i bashkimit të operatorëve ekonomikë “Egian Med” SHPK & “Vlera” SHPK dhe objekti i ankesës lidhet me vendimmarrjen e Komisionit të Vlerësimit të Ofertave mbi skualifikimin e ofertës të paraqitur nga bashkimi i operatorëve ekonomikë “Egian Med” SHPK & “Vlera” SHPK, si dhe me vendimmarrjen e Komisionit të Vlerësimit të Ofertave mbi kualifikimin e ofertës të operatorit ekonomik “Florfarma” SHPK, si dhe lënien të skualifikuar të operatorit ekonomik “RSM Company” SHPK në procedurën e mësipërme të prokurimit.

  Më datë 06.07.2023 pranë Komisionit të Prokurimit Publik, është paraqitur ankesa e operatorit ekonomik “NRG” SHPK dhe objekti i ankesës lidhet me vendimmarrjen e Komisionit të Vlerësimit të Ofertave mbi kualifikimin e ofertës të paraqitur nga operatori ekonomik “Florfarma” SHPK.

  Më datë 04.09.2023, Komisioni i Prokurimit Publik, pasi dëgjoi relatorin e çështjes, shqyrtoi parashtrimet me shkrim e pretendimet e ankimuesve, dhe pasi diskutoi çështjen në tërësi vendosi:
  1. Të mbyllë çështjen për pjesën e pranuar të ankesës së paraqitur operatorit ekonomik “NRG” SHPK
  2. Të pranojë pjesërisht ankesën e operatorit ekonomik “NRG” SHPK
  3. Të mos pranojë ankesën e bashkimit të operatorëve ekonomikë ankimues “Egian Med” SHPK dhe “Vlera” SHPK
  4. Autoriteti kontraktor të anulojë vendimin e KVO-së për kualifikimin e operatorit ekonomik “Florfarma” SHPK, dhe të korrigjojë shkeljet e konstatuara ,duke e skualifikuar këtë operatorë ekonomik.
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per “NRG” SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per “NRG” SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per “NRG” SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per “NRG” SHPK viti 2019-2020
 • Buletini i Prokurimeve Publike Kontrata te lidhura ne baze te Marreveshjes Kuader Agjencia Shtetërore e Prokurimeve të Përqëndruara REF-66559-04-19-2023
  Njoftimi i Tenderit
  Dokumentat Standarde te Tenderit
  Shpallja e Fituesit
  Procesverbal "Per argumentimin dhe miratimin e specifikimeve teknike dhe kritereve per kualifikim"
  Formular Ankese "NRG shpk"
  Formular Ankese “Egian Med” SHPK & “Vlera” SHPK
  Formular Ankese "NRG shpk"
  Formular Vendimi Nr. 875/2023

  MBESHTETES

  Ketu mund te keni REKLAMEN tuaj

  Kontakto ne [email protected]

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data