Open Procurement Albania

Mobility Plan and Detailed Design of Project Investments for Integrated Urban Upgrading of Gjirokastra

Qarkun Gjirokaster
Kredia Nr 8656- ALB.
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
 • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
 • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
 • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
 • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
 • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Mobility Plan and Detailed Design of Project Investments for Integrated Urban Upgrading of Gjirokastra
Nr. Reference AL-ADF-194223-CS-CQS
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 12-10-2020
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 12-10-2020
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 02-11-2020
Sektori Projektim Teknik
Nr. i Operatoreve Konkurues 21
Operatore Konkurues 1. “ARS Progetti” s.p.a. & SPT s.r.l. & PCS sh.p.k.
2. “Idom Consulting & Engineering Architecture SAU” & “Cultural Heritage without Borders”
3. “Arriola and Fiol Arquitectes” & “Studio B & L” & “Doymo”
4. “3TI Progetti-Ingegneria Integrata” s.p.a. &“Dromos Consulting” ltd. & “Thymio Papayannis and Associates” S.a.
5. “Scrat Consulting & Research” s.r.l.
6. “P.A.N.G.E.A.”Societa Cooperativa Consortile & “TPS Pro” s.r.l. & “Inceptio” sh.p.k.
7. “Bernard Gruppe ZT” GmbH & “G+A Projekt” sh.p.k.
8. “CEC Group” Ltd 9. Consortium “Corporate Solutions Consulting Limited” in association with “IRD Engineering” & “Acceplan Accessibilidad” & “JOB Project” & “Derbi-E”
10. “CPS Infraestructuras Movilidad Y Medio Ambiente” S.L. & “Fred Engineering” s.r.l. & “UNeed.IT” s.r.l.
11. “Arab Consulting Engineers Moharram – Bakhoum (ACE)” & Engineering Consulting Group (ECG) (Sub-consultant)
12. “Dornier Consulting International” GmbH in association with “Ingenuity Consulting Engineers” sh.p.k.
13. “Grimshaw Architectes” LLP & “MIC Mobility in Chain” & “Infraplan” sh.p.k.
14. Consortium ”HYDEA” s.p.a. &“TRT Trasporti e Territorio” & “SW Consulting Engineering”
15. ”Momentum Transport Consultancy” ltd & “Infrakonsult” ltd and sub-consultants “Urban SEED” & “Dea Studio”
16. “Bogazici Proje Engineering Inc.” & “Egis Villes & Transports” & “MC Mobility Consultants”
17. “Metropolis” & “Mobycon”
18. “Politecnica Ingegneria ed Architettura Societa Cooperativa” & “Systematica” & “GO2”
19. “RINA Consulting” s.p.a. & “NET Group” & “Instituti i Politikave Publike dhe Private” & “Planarch” s.r.l
20. “RPA” s.r.l. & “SEED Consulting” sh.p.k.
21. “Archispace” & “iRi”
Operator Ekonomik Kontraktues
 • A.R.S. PROGETTI S.P.A -
 • P.C.S. COMPANY -
 • SPT s.r.l. -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 294,318 Euro
  Data e shpalljes se fituesit 08-04-2021
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates The consultant Services should be performed within 11 months period, and the level of inputs required is 46 man/months.
  Ankesa
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Amendment on Request for Expressions of Interest (REOI)

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data