Open Procurement Albania

Supervision Services for Integrated Urban Upgrading Works – Municipality of Berat

Qarkun Berat
Kredia Nr 8656- ALB.
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
 • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
 • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
 • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
 • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
 • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Supervision Services for Integrated Urban Upgrading Works – Municipality of Berat
Nr. Reference AL-ADF-222324-CS-CQS
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 08-03-2021
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 08-03-2021
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 23-03-2021
Sektori Mbikëqyrje Punimesh
Nr. i Operatoreve Konkurues 14
Operatore Konkurues 1. UBM, Uluslarasi Birlesmis Musavirler Musavirilik Hizmetleri A.S
2. Zenith & CO sh.p.k.
3. Atelier 4 ltd
4. Job Project sh.p.k.
5. Metroplan Ltd & Infratransproject ltd
6. Consortium Hydea s.p.a. & SWS Consulting Engineering
7. Derbie-E sh.p.k.
8. IRD Engineering s.r.l & ICE (Illyrian Consulting Engineers) sh.p.k.
9. CAS Consultants & UWP Consulting & KBB Associates
10. Abkons sh.p.k. & Taulant sh.p.k.
11. SRP Schneider & Partner Ingenieur-Consult GmbH & Studio Rebus sh.p.k.
12. VisionRI Connexion Services Private Limited
13. THC Transport Highway Engineering sh.p.k.
14. A&E Engineering sh.p.k.
Operator Ekonomik Kontraktues
 • TAULANT SHPK -
 • ABKONS  -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 23,435,310
  Data e shpalljes se fituesit 21-05-2021
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH 28,122,372
  Kohezgjatja e Kontrates 18 months
  Ankesa
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime The selection method to be applied is Consultant Qualifications (CQ), in accordance with the procedures set out the World Bank’s Guidelines Selection and Employment of Consultants under IBRD Loans and IDA Credits & Grants by World Bank Borrowers”
  ______________________________________________

  The final ranking of consultants is as follow:
  1. Abkons sh.p.k. & Taulant sh.p.k. - 93.67 pointes.
  2. Consortium Hydea s.p.a & SWS Consulting Engineering - 91.00 pointes.
  3. A & E Engineering sh.p.k. - 87.67 pointes.
  Awarded consultant: Abkons sh.p.k. & Taulant sh.p.k.
  Contract value: 228,600 Euro including all indirect taxes (28 122 372 ALL; 1 euro = 123.02 ALL according to the Official exchange rate - Bank of Albania 25.05.2021 )
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per TAULANT SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per TAULANT SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per TAULANT SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per TAULANT SHPK viti 2019-2020

  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
 • Request for Expressions of Interest
 • Notification of Award
 • Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data