Open Procurement Albania

Detailed Designs and Construction Supervision for Infrastructure for Viewpoints along the touristic circuit in Southern Albania

Qarkun
Kredia Nr 8656- ALB.
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
 • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
 • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
 • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
 • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
 • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Detailed Designs and Construction Supervision for Infrastructure for Viewpoints along the touristic circuit in Southern Albania
Nr. Reference AL-ADF-189626-CS-CQS
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 01-09-2020
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 01-09-2020
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 22-09-2020
Sektori Studim Projektim
Nr. i Operatoreve Konkurues 12
Operatore Konkurues 1. Illyrian Consulting Engineers (ICE) sh.p.k.
2. Symbiotica sh.p.k. in association with Symbiotica GmbH and subconsultant “Infrakonsult” sh.p.k.
3. 3TI Progetti & Dromos & VK Urban
4. “Mijic Architects” s.r.l.
5. Al Tiraz Architects Design
6. Sim s.r.l. & SIM
7. Studio Belluci
8. MAU Architecture sh.p.k. & “F&M engegneria” s.p.a.
Albania/Italy
9. “Archispace” & “iRi”
10. Abkons & taulant sh.p.k.
11. Planarch & Net Group
12. Grimshaw &Infraplan
Operator Ekonomik Kontraktues
 • F&M engegneria s.p.a. -
 • MAU Architecture sh.p.k -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 95,300 Euro
  Data e shpalljes se fituesit 09-04-2021
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates Design Services should be performed within 7 months period, and the level of inputs required is 15.5 man/months. The firm will be contracted for the design phase under a lump sum contract.
  Ankesa
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime The selection method to be applied is Consultant Qualifications (CQ), in accordance with the procedures set out the World Bank’s Guidelines Selection and Employment of Consultants under IBRD Loans and IDA Credits & Grants by World Bank Borrowers” (January 2011, revised July 2014).
  Transaksione Thesari
  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Request for expressions of interest
  Notification for award

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data