Open Procurement Albania

Plani i Lëvizshmërisë dhe Projektimi i Detajuar i Investimeve të Projektit për Përmirësimin e Integruar Urban të Gjirokastrës” – Paketa 1

Qarkun Gjirokaster
Kredia Nr 8656- ALB
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
 • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
 • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
 • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
 • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
 • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Plani i Lëvizshmërisë dhe Projektimi i Detajuar i Investimeve të Projektit për Përmirësimin e Integruar Urban të Gjirokastrës” – Paketa 1
Nr. Reference AL-ADF-329891-CW-RFB
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 06-01-2023
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 06-01-2023
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 17-02-2023
Sektori Turizëm
Nr. i Operatoreve Konkurues 6
Operatore Konkurues Name of each tenderer who submitted a Tender:
1. “Albstar” sh.p.k.
2. “Salillari” sh.p.k.
3. “R&T” sh.p.k.
4. JV “GPG company” sh.p.k. & “Leon Konstruksion” sh.p.k.
5. JV “Arifaj” sh.p.k. & “Denis 05” sh.p.k.
6. “4 AM” sh.p.k.

Tender price as read out at Tender Opening:
1. “Albstar” p.k. – 368,571,933.6 ALL
2. “Salillari” sh.p.k. – 360,064,188 ALL
3. “R & T” sh.p.k. – 333,984,422 ALL
4. JV “GPG company” sh.p.k. & “Leon Konstruksion” sh.p.k. – 351,363,362.96 ALL
5. JV “Arifaj” sh.p.k. & “Denis 05” sh.p.k. – 329,324,850 ALL
6. “4 AM” sh.p.k. – 315,377,703.47 ALL

Name and evaluated prices of each Tender that was evaluated:
1. “Albstar” p.k. – 368,566,013 ALL
2. “Salillari” sh.p.k. – 360,064,188 ALL
3. JV “Arifaj” sh.p.k. & “Denis 05” sh.p.k. – 329,355,672 ALL
4. “4 AM” sh.p.k. – 315,377,703.47 ALL
Operator Ekonomik Kontraktues
 • 4 A-M  -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 315,377,703
  Data e shpalljes se fituesit 27-02-2023
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates 18 muaj
  Ankesa Number of tenderers whose Tenderers were rejected:
  1. R & T sh.p.k.
  2. JV “GPG company” sh.p.k. & “Leon Konstruksion” sh.p.k.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime Qeveria e Shqiperise ka marrë nje financim nga Banka Botërore kundrejt kostos së Projektit “Integrimi Urban dhe Zhvillimi i Turizmit”, dhe ka për qëllim të përdor pjesë të këtij financimi per kontratën “Plani i mobilitetit dhe Hartimi i hollësishëm i projektit të investimeve për azhornimin e integruar urban të Gjirokastrës” – Paketa 1, Ref. Nr. AL-ADF-329891-CW-RFB
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2019-2020

  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Ftese per Oferte
  Contract Award

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data